Новини

Отбелязахме деня на числото Пи

С енергичната организация на двете ни учителки по математика Росица Янкова и Евелина Андонова и с участието на учениците от 5-ти,6-ти и 7-ми клас отбелязахме Деня на числото "Пи". Редиха се пъзели, изработваха се математически тела, откриваха се дати ,свързани с българската история. Значи математиката може и да е забавна!

Помогнахме на детето на прославен борец

На 22 февруари  ученическият съвет на СУ"ОЛИМПИЕЦ " реши всичките събрани средства от Коледния базар да отидат за лечението на Владимир Владимиров Дубов,син на прославения борец Владимир Дубов.С пожелание за оздравяване и да стане юнак като тате!

Борец от СУ "Олимпиец" стана шампион на България

Учениците от СУ „Олимпиец“ , които участваха на държавното лично първенство в Горна Оряховица се представиха отлично в състезанието. Трима от тях  се окичиха с медали. Златото взе Станислав Райчев в много силна конкуренция, при 27 борци в неговата категория. Сребърни медали спечелиха Калоян Борисов и Милен Ленинов.“Много съм щастлив, това е най-малкото, което мога да кажа. Радвам се, че постоянството дава резултат. Радвам се, че има смисъл от всичко, което правим и Перник има млади таланти, които тепърва ще се утвърждават на тепиха в още състезания.

София Борисова стана Спортист на 2023 година

За поредна година СУ „Олимпиец” спази традицията и награди най-добрите си спортисти на ефектна церемония, проведена в голямото фоайе на училището. Спортист № 1 за 2023 година стана София Борисова, държавен шампион по джудо и бронзов медалист от европейското първенство по сумо.  Тя получи наградата си от заместник-областния управител Владимир Русев. За първа година в училището беше връчен и приз „Отбор на годината”, като негов носител е отбора по баскетбол. Президентът на БК „Миньор” 2015  Николай Горанов награди  баскетболистите.

Вече тренираме в най-модерната зала по борба

Вчера в спортен комплекс "Дружба" беше открита най-модерната зала по борба в България. Тя е дело на неуморната работа на учителите по спорт в училището Иво Ангелов и БисерГеоргиев , които заедно със създателя на системата "Суплес" Иван Раднев сътвориха това прекрасно съоръжение. На откриването беше спортния министър Димитър Илиев, кмета на Перник Станислав Владимиров и куп известни личности в борбата и спорта.

Баскетболистите ни бият наред в Международната младежка лига

С четири победи от четири мача баскетболистите на "Миньор" 2015 са на първо място в групата си на Международната младежка лига. Петима от тях са ученици в Спортно училище "Олимпиец" - Крис Дяковски, Божидар Кирилов, Георги Димов, Руслан Богомиров и Мартин  Танев.  Георги Димов беше избран и в най-добрата петица на турнира.  Треньорът е учител по баскетбол в СУ "Олимпиец" - Милен Дудев. Те получиха и малки награди (фланелки) от СУ "Олимпиец". Сега им предстои още един турнир - в Унгария.

Страници

Спонсори

 

В социалните мрежи

за контакти

СПОРТНО УЧИЛИЩЕ "ОЛИМПИЕЦ"

Адрес: Клемент Готвалд No 2
2304 Перник
Телефон: +359 (0)76 670702;
+359 (0)76 670060;
+359 894 659746
Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.